Een taart kan gemaakt worden met zo’n beetje elk denkbaar fruit, suikerwerk of hartige vulling. Veel keuze dus en het is dan ook niet zo raar dat de favoriete taart per land verschilt. Had jij verwacht dat de volgende taarten het nummer één favoriete gebak van de genoemde landen zijn?
Brazilië: Kleine Aardbeientaartjes
Je zou van Brazilië verwachten dat hun nationale taart vol zit met exotisch fruit. Niks daarvan: de koploper van zoet gebak in dit Zuid-Amerikaanse land is een eenpersoons aardbeientaartje dat vaak in kleine vormpjes wordt bereid. De Braziliaanse ‘Tortinha de Morango no Copinho’. Voor de bodem worden daar populaire koekjes van maismeel gebruikt en de taart verkrijgt stevigheid door het gebruik van gelatine en flink wat slagroom. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk een flinke beker verse aardbeien. Vind je dit teveel werk om zelf te maken? Bij webwinkel jeEigenTaart bestel je eenvoudig de perfecte aardbeientaart!
Verenigde Staten: Pumpkin Pie en Pecan Pie
Okee, we spelen even vals hier: de meest geserveerde taart in de VS is ongetwijfeld de ‘apple pie’. Maar het zilver en het brons gaat naar de pecan pie en de pumpkin pie. De eerste wordt gemaakt van een dunne korst met siroop of stroop, rijkelijk belegd met de in Amerika inheemse pecannoot. De tweede is niet weg te denken bij Thanksgiving en wordt eigenlijk zelden buiten Amerika aangetroffen. Deze taart wordt bereid met een van pompoen gemaakte custard die gekruid wordt met een uniek mengsel van ‘pumpkin spices’.
Mexico: Citroentaart
Deze frisse taart gooit hoge ogen op Mexicaanse verjaardagen, reünies en andere gelegenheden. Het is een eenvoudig te maken en goedkope taart die met veel citroensap, eieren en gecondenseerde melk wordt gemaakt. Ook meringue wordt vaak in dit gebak gebruikt. Het resultaat is een frisse, volle taart die in het hete klimaat van Mexico perfect smaakt en bovendien verrukkelijk smaakt op een Hollandse zomerdag.
Frankrijk: Quiche
De hartige quiche is een maaltijdtaart die het geweldig doet op feestjes. Of gewoon als avondmaaltijd, met een goed glas champagne of wijn erbij. De quiche heeft als voordeel dat er zo’n beetje elk soort vlees (of restjes daarvan) en groente moeiteloos in kan worden verwerkt. Maar natuurlijk zijn er een paar recepten die tot de echte klassiekers van de Franse keuken behoren. De Quiche Lorraine, gevuld met spek, gruyère en prei is zo’n favoriet. Daarnaast verschijnen ook de Quiche Florentine (met spinazie en Zwitserse kaas) en de Quiche Provençale (met courgette, paprika en Parmezaanse kaas) regelmatig op tafel in La France.