Hoe je gewicht kunt verliezen is vast wel bekend. Door minder te eten en meer te bewegen zal je meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt. Als je hier gemotiveerd mee bezig bent, zullen je overtollige kilo’s dan ook gegarandeerd verdwijnen. Je krijgt complimenten want het valt je omgeving op: je gezicht wordt smaller en je bovenbenen zien er strakker uit. Toch ben je niet tevreden: met al je inspanningen lijkt je buik maar niet slanker te worden. Het lichaamsvet op die plek lijkt hardnekkig te zijn.
Buikvet verbranden: hoe doe je dat?
Vooral bij vrouwen is het na een zwangerschap of tijdens de overgang lastig om buikvet te verbranden, maar ook mannen kost het vaak veel moeite om van een buikje af te komen. Toch is het volgens artsen belangrijk om daaraan te werken: buikvet vergroot het risico op allerlei aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een hoge bloeddruk.
Buikvet verbranden heeft dus een positief effect op je algehele gezondheid. Daarnaast vind je het misschien ook belangrijk dat je er zonder buikje beter uitziet en je gemakkelijker beweegt. Eindelijk kun je weer je favoriete broeken kopen en zit zelfs het smalste model weer prettig bij je buik. Door rekening te houden met je voedingspatroon kun je dit bereiken. Houd je daarom aan de volgende richtlijnen:
- Eet koolhydraatarm. Eet niet meer dan 100 gram koolhydraten per dag. Vermijd daarom met name pasta, brood en rijst. Dat is gunstig voor je vetverbranding maar ook voor de glucosewaarden in je bloed.
- Zorg voor voeding met voldoende eiwitten. Eiwitten geven een verzadigd gevoel en stimuleren de vetverbranding. Eet daarom voldoende vlees, vis, zuivel, noten en zaden.
- Drink voldoende water. Drink per dag minimaal 2,5 liter water Zo zorg je ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en voorkom je een hongergevoel.
- Volg een gebalanceerd voedingspatroon met vitaminen en mineralen. Houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.
- Eet voldoende vezelrijke voeding. Vezels haal je daarbij vooral uit groenten en fruit. Dat is goed voor je darmen en je spijsvertering.
Is je buikje na verloop van tijd verdwenen, dan kun je langzaam weer wat meer koolhydraten gaan eten. Luister hierbij naar je lichaam en raadpleeg indien nodig een diëtist voor een blijvend resultaat.