Elk bier dat beter is dan exportbier komt het beste tot zijn recht in een glas met een bepaalde vorm. Lees dit minigidsje en je weet ook hoe jij optimaal geniet van jouw gouden rakker.
Bokaal
Een breed ondiep glas dat perfect geschikt is voor donkere bieren. Hierin krijgen zij een stevige schuimkraag en proef je de aroma’s beter.
Flute
Deze hoge smalle glazen lenen zich het beste voor lambiek en andere bieren die wel wat extra schuin kunnen gebruiken.
Cognacglas
Een cognacglas dat van boven smaller is dan van onderen concentreert de typerende aroma’s van het bier aan de bovenkant. Daarom is het goed geschikt voor zware bieren.
Weizenbierglas
Dit glas is perfect geschikt voor witbier en weizenbier. Door de rondingen ervan ontstaat een flinke schuimkraag en komt de prachtige gouden kleur goed tot uiting.
Tulpglas
Net als het cognacglas concentreert het tulpglas de aroma’s van een ingewikkeld bier. Daardoor is dit een uitstekende keuze voor ambachtelijke Belgische trappistenbiertjes en ook voor goede gerstewijn.
Vaasje
Een kaarsrecht glas zonder poespas, waarin pilseners, hopbieren en eigenlijk de meeste soorten gerstenat goed tot hun recht komen.