In China bestaan er delicatessen die daar bijzonder gewild zijn, maar waar een gemiddelde westerling voor zal terugdeinzen. Bij het Chinees-Indisch restaurant om de hoek zal je deze lekkernijen niet tegenkomen. Maar in ga je ooit naar China? Kijk dan of je een van de volgende hapjes kunt bestellen. Als je het aandurft tenminste.
Cordyceps
Een schimmel, een bizarre tentakelvormige paddenstoel die in het wild uit de lichamen van levende insecten groeit. Cordyceps kan echter ook op rijst geteeld worden en wordt dan gebruikt in soepen en andere gerechten. Deze schimmels zouden medische voordelen hebben.
Zeekomkommer
Eén van de zeedieren die in het westen als bijvangst weggegooid worden gaat in China gewoon op het bord. Zeekomkommers hebben een weke, gummi-achtige textuur en eigenlijk geen smaak van zichzelf.
Duizendjarig ei
Dit ganzenei wordt maandenlang begraven in een hoop as en kalk en krijgt dan een dooraderde, geleiachtige textuur en een krachtige smaak.
Bamboerat
Grote, lompe knaagdieren die van de wortels van de bamboeplant eten. Ze leveren vrij veel vlees op en worden in China in kooien gefokt.
Vogelnestjes
Dit zijn échte vogelnestjes die met grote moeite uit grotten worden verzameld. Ze bestaan uit het speeksel van een zwaluwsoort en hebben een zoutige smaak.